История

История на клуба

Спортен клуб по билярд и снукър Bо&Bо съществува от септември 2013г., гр. Петрич.

Стартирахме развитието си година по-рано, през септември 2012г., с идеята за създаване на спортно кафе с разнообразни игри за забавление, като възможност за младите да ангажират ежедневието си по-пълноценно, предвид малкия град, в който се намираме.

Отворихме кафе – билярд клуб Bо & Bо с две билярдни маси (8-ци по размер), в сравнително малко помещение.

Забелязахме интерес, както от страна на по-младите, така и от по-големите, израснали с тази игра.Най-силно впечатление ни направиха няколко деца (16г.-18г.), които играеха доста добре и се откроиха на фона на останалите.Това ни стимулира да търсим начин за развитие – по-просторно помещение и по-голями маси (9-ки по размер), на каквито се провеждат по-мащабните турнири.

След 6 месеца бяхме в ново помещение.Установихме се на обширно място, където разполагаме с 2 билярдни маси; снукър; дартс; джага и тенис на маса.

Започнахме организиране на Ранкинг турнири всеки месец на 3 различни вида игри билярд, а от Март 2013г. започнахме участие на турнири провеждани в гр.София , но аматьорски, а не от Българската Федерация по Билярд. Те ни информираха, че трябва да със седебно решение да регистрираме спортен клуб, за да взимаме участие и в тяхните турнири. Така Септември 2013г. регистрацията стана факт и се създаде „Спортен клуб по Билярд и Снукър Бо&Бо”.

От учредяването му имахме 5 състезатели, а през 2014г. вече са 10, като имаме попълнения и от гр. Пловдив.

Клубът членува, както в Българската Федерация по Билярд, така и в Българската Снукър Федерация.

Едва за няколко месеца тренировки, наш състезател (Сашко Димитров, който е едва на 17г.) вече е 11-ти в Ранклистата за мъже, и 3-ти за юноши.Той взе и участие на Европейското по Снукър за юноши в Румъния през март 2014г.