Петричанин се докосна до световния шампион по снукър М. Селби в турнира за 125 000 евро в зала „Универсиада”

Снукър надеждата на Петрич Сашко Димитров се докосна до атмосферата на суперсъстезанието "РТС Виктория България оупън" в София с награден фонд 125 000 евро. Турнира в зала "Универсиада" спечели световният номер 7 Шон Мърфи, множеството зрители се насладиха на майсторството на миналогодишния победител Джон Хигинс и световния шампион Марк Селби.

Състезателят от петричкия СК "Bo&Bo" отпадна още в пресявките, записвайки загуба с 0:4 фрейма от англичанина Ричард Бекъм, след което превключи на билярд и се пусна в турнира, организиран от столичния клуб БСД. На старта С. Димитров победи републиканския шампион за аматьори Габриел Сяров с 6:3, преди да отстъпи пред Едуард Николаев. Последваха хубави победи срещу Васил Горанов /6:4/, реванш срещу Едуард Николаев /6:5/, класика на 1/8 финала 6:0 срещу Васил Попов и загуба за влизане в Топ 4 от Николай Хубавенски.

До 1/4 финала достигна и треньорът на "Bo&Bo" Радослав Милков след победа с 6:1 над Марио Вълчев и два успеха с 6:0 и 6:5 срещу Антоний Косев, между които загуби от колегата си от БСД. На 1/4 финала Ради Милков отстъпи с 3:6 пред Георги Ангелов.

Преди това състезание Р. Милков и още 5-има българи, водени от председателя на петричани Георги Божков, представляваха България на силен международен турнир "Best of the East" по билярд в Полша. Там Радко се падна в много силна група и с две победи и три загуби не успя да се класира за директните елиминации. Стори го единствено Георги Ангелов от клуб БСД, който съумя да прескочи групите и отпадна на осминафиналите.

"Много се радваме за поканата, отправена ни от организаторите на турнира. Определям представянето ни за успешно, защото конкуренцията беше убийствена. 80 процента от състезателите бяха професионални играчи и най-радостното е, че сме в преговори за участието на наши състезатели догодина на всички турнири от веригата, които са 5 на брой и се провеждат в 5 различни държави", похвали се Г. Божков.


Напиши коментар