РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО / 8-ма ТОПКА

На 21 и 22 юни в Бургас, традиционно се проведе републиканското първенство на 8-ма топка за мъже. Домакини на турнира бяха билярд клуб Hot Shot и билярд клуб PLAYGROUND.

Участие взеха 50 състезатели от страната. Главен съдия на първенството беше Мария Златева, която е рефер към Европейската федерация по билярд (EPBF). Турнирът протече в състезателна атмосфера без нито една конфликтна ситуация. 

На финала се изправиха един срещу друг миналогодишния шампион на 8-ма топка Станимир Русланов и представителя на СК Bo&Bo Радослав Милков. който извоюва първи медал за младия но много амбициозен клуб от гр. Петрич С много убедителна и красива игра Русланов защити титлата си (7:3) и поведе в ранг листата за 2014 г. Трето място заеха Людмил Георгиев и Спасиян Спасов.

Най-добро класиране за домакините направи Георги Стефанов, който стигна до 5-то място. Същото класиране за Варна направи  Любомир Костов (Супер Любо). Костов е републикански шампион на 8 топка за 2011 г., и въпреки че стигна до петото място контузен и с превързана ръка, той прие постижението си като поражение. На пето място останаха още Георги Ангелов и Антон Златев. 

Следващият турнир на Българска Билярд Федерация е Dynamic Best of the east с награден фонд от 3 450 евро. Той ще се проведе на 26 и 27 юли отново в Бургас.

Напиши коментар